Medarbejderdeltagelse stresser ikke

I en artikel I den snart korrekte livsstilsavis 'Information' d. 8/10 udtaler en såkaldt 'livsstilscoach' Sofia Manning sig om arbejdspladsdemokrati på en måde, der vil få arbejdsgiverne til at gnide sig I hænderne. Folk bliver stressede, hvis de inddrages for meget, skriver dette livsstilsorakel. Hendes uagtsomme vrøvl går stik imod al forskning på området. For hvis folk er stressede? Hvordan kan det så være, at forskning viser:

- at sygefraværet mindskes i virksomheder med deltagelse i beslutningsprocesser og ejerskab.

- at medarbejderne føler sig mere 'committede', når de selv kan arrangere og tilrettelægge ting (det har man da vidst siden de ældgamle Hawthorne-eksperimenter, og landmanden ved det også, køerne bliver glade, når de får lov til at ’muhe’ i takt til mere musik i kostalden).

- at resultaterne på bundlinjen og arbejdsproduktiviteten stiger, når medarbejderne inddrages.

Er det stressede medarbejdere, der opfører sig sådan, Sofia Manning? Og så den virkelige fadæse. Sofie har aldrig mødt en arbejdsplads, hvor folk bliver stressede af mangel på arbejdspladsdemokrati? Ja så er det i alt fald ikke på universiteterne hun har arbejdet eller studeret? For i takt med afskaffelsen af medarbejderstyring og deltagelse på Uni, er folk netop blevet mere stressede. Klagerne lyder på, at der ikke mere tages hensyn til deres meninger.

Seneste kommentarer

14.09 | 00:29

Af mit Hjerte: Tak.
-ingen reply er nødvendig.

06.11 | 16:56

Hej Jakob...godt at høre fra dig igen. Håber du har det godt. Mit nummer er +4550113533 eller vi kan tage et møde på skype. Min skypeadresse er gormwinther...hvad drejer det sig om

02.11 | 21:58

jeg har brug for din hjælp sikublock jakob knudsen 00299270905

20.02 | 15:54

I kløerne på mellemgaard vil jeg gerne snakke med dig om "what to do" Lischen Wirgowitsch, cand psych, tlf. 28357906

Del siden