Nordisk Socialisme - på vej mod en demokratisk økonomi

Dragsteds afsluttende strategier i bogen anviser nogle startbaner for en udvikling, hvor praksis skal have forrangen. Ingen kan i dag sige, hvordan udviklingen fremover vil gå, men uden visionær ideologi kommer vi ingen vegne i praksis.

Som alle gode bøger efterlader Pelle Dragsted læseren med en masse tanker og ideer. Sådan skal det være. Der er behov for at tænke store tanker midt i de mange enkeltsagers tyranni, der præger den identitetspolitiske del af venstrefløjen i dag.

Den store debat, socialismekontroversen genoplives med Dragsteds bog. Plan-markedsdebatten, kritikken af den tidligere ”virkeliggjorte socialisme” i Østeuropa, der i virkeligheden ikke var socialisme men Etatisme, begrebet Samfundseje, det spirende erhvervsdemokrati indenfor rammerne af det kapitalistiske samfund og strategidiskussionen. Det er der alt sammen - det er nu, der skal tænkes spændende og nye tanker, det er nu der skal skabes viden på grundlag af videnskabelighed og studier, fremfor indholdsløse sætninger og letkøbte holdninger i telegramstil på facebook.     

https://solidaritet.dk/skribent/gorm-winther/

Seneste kommentarer

14.09 | 00:29

Af mit Hjerte: Tak.
-ingen reply er nødvendig.

06.11 | 16:56

Hej Jakob...godt at høre fra dig igen. Håber du har det godt. Mit nummer er +4550113533 eller vi kan tage et møde på skype. Min skypeadresse er gormwinther...hvad drejer det sig om

02.11 | 21:58

jeg har brug for din hjælp sikublock jakob knudsen 00299270905

20.02 | 15:54

I kløerne på mellemgaard vil jeg gerne snakke med dig om "what to do" Lischen Wirgowitsch, cand psych, tlf. 28357906

Del siden