Jeg har ingen illusioner om, og jeg mener i øvrigt heller ikke at en journalist ikke skal have lov til at have sin uforbederlige private mening om et og andet. Men er det en personlig mening man fremfører fremfor en nuanceret og alsidig journalistik skal man sige det i stedet for at prætendere, at man leverer en alsidig nyhedsformidling. Og har man en mening der er personlig skal man søge sit arbejde ved et privatdrevet nyhedsmedie, der kører en bestemt politisk linje. Dette er i orden. Objektiv nyhedsformidling er vanskelig og privatdrevne medier kan sprede fupnyheder alt det de vil. Hvad der derimod ikke er i orden er at man som medarbejder ved et offentlig licensbetalt institution som DR kører en tendentiøst nyhedsformidling. DR er det man i USA ville kalde The Public Broadcasting System, og det stiller nogle særlige krav som Steffen og Lillian Kretz ikke lever op til.

Jeg streamer regelmæssigt nyhedsprogrammer fra USA ved siden af at jeg ser DRs nyheder. Jeg har boet i USA og arbejdet på Cornell Universitet i New York i mere end 2 år, så jeg tør godt sige at jeg er mere end blot en kender af økonomi og politik i USA.

Jeg vil ikke som licensbetaler finde mig i at overvære det ukritiske “mikrofonholderi” Steffen og Lillian Kretz repræsenterer. Jeg er ikke på nogen måde tilhænger af Donald Trump og jeg er heller ikke Tilhænger af den nyvalgte Joe Bidens administration. Snarere hælder jeg til Bernie Sanders som jeg har fulgt i mange år. Men den virkelige venstrefløj de demokratiske socialistiske kræfter blev også denne gang kørt ud på et sidespor af partitoppen i det Demokratiske parti.

Det kan ikke passe at at de to journalister overhovedet ikke er bekendt med forholdene i USA som de tager sig ud for tiden. Det er så nemt blot at præsentere hvad enhver kan se på samtlige sociale portaler og nyhedsudsendelser i USA der er domineret af Tech giganterne i Silicon Valley og Demokraterne. USA bevæger sig for tiden i en autoritær retning hvor man forsøger at “omprogrammere” de ca. 70 millioner vælgere der stemte på Trump. Ja man taler seriøst om "deprogramming", tro det eller ej! Man fremturer med uhyrlige sammenligninger mellem d. 6 januars 5 døde og folkemordet i Rwanda og andre steder. Man truer republikanske og andre afvigende vælgere på deres levebrød ved at indføre “berufsverbot-lignende” tilstande, Man udøver en omfattende censur overfor socialistiske, libertære og ny-konservative ved at blokere for ytringer på de sociale medier og i pressen. Man forvrænger og lyver. Fupnyhederne hærger og det skal vi licensbetalere så finde os i ukritisk viderekolporteret af to inderligt ukvalificerede journalister som Steffen og Lillian Kretz?

Hvad ligner det at de to journalister gentagne gange afviser forlydenderne om valgsvindel? Valget foregik ikke som ved alle andre tidligere præsidentvalg efter bogen. Der er altid uregelmæssigheder for ikke at sige svindel ved amerikanske valg. Dette ved menig mand i USA alt om. Man kan ikke sige at der ikke var tale om valgsvindel denne gang uden at dokumentere dette. Man kan ikke afvise den tidligere NEw York borgmester Rudy Giuliano bevisførelse på den måde. Manden beklædte i sin tid et embede som borgmester i New York city. Ikke desto mindre har jeg gentagne hørt Kretzerne sige, at det ikke er dokumentret at der var valgsvindel, og det på trods af i tusindevis af edsvorne erklæringer om det modsatte, og på trods af eksempler på folk der stemte mere end en gang og stemmer der blev smidt væk samt svindel med de elektroniske valgmaskiner.

Journalistik der i det mindste prætenderer at være objektiv må og skal se en sag fra to sider. Masser af amerikanske systemkritikere er dybt bekymrede over Demokraternes magtmisbrug. Ikke en eneste af dem er interviewet af Kretzerne. Kretz’erne præsenterer kun for den ene part i sagen og deres journalistik er langtfra dybdeborende og kritisk. De er mikrofonholdere for den snigende fascistoide nyliberalisme i det Demokratiske borgerlige sammenrend i USA. The Smug Elite kalder man dem, de selvgode politiske korrekte vi også ser herhjemme.

Det er så nemt at stikke en mikron i munden på manden på gaden, ofte en Demokrat. Det er så nemt at spørge en såkaldt ekspert selvom manden er tendentiøs og ikke ved noget ligesom det er nemt blot at sige det samme som alle de censurerede nyhedskanaler i USA.

Hvorfor præsenter man kun stormen på Capitol d. 6/1 som et udtryk for bølleoptøjer og højreorienteret “insurrection”. Hele 2020 var storbyerne i USA omfattet af BLMs og selvfølgeligt også de højreorienteredes terrorlignende virksomhed med mord, hærværk og ildspåsættelser, og med chikane af den hvide befolkning. Hvorfor fortæller de ikke om en Biden under anklage for sexchikane, korruption og magtmisbrug i Ukraine. Hvorfor vælger man at skjule at manden forekommer at være senil og måske dement? Hvorfor skjule Harris støtte til fængslede voldtægtsforbrydere og kriminelle ballademagere i Minneapolis? Hvorfor skal vi pludselig glemme alle disse optøjer og kun huske d. 6/1??

Den danske befolkning har krav på en ordentlig og sober objektiv kritisk journalistik fremfor alle disse fupnyheder. Kald Kretzerne hjem og send en kvalificeret journalist der kan og vil trække i arbejdstøjet som DR journalister tidligere så mesterligt har gjort det. der er langt mellem en Jørgen Flindt Petersen og Kretzerne.